Al van kinds af aan was ik gefascineerd door eten. Als ik opstond fantaseerde ik over het ontbijt. Voor we aan de tafel zaten, vroeg ik al aan mijn ouders wat we die dag zouden eten. Ik was heel de dag door bezig met voeding.

Voor mijn tiende verjaardag kreeg ik een prachtig kookvaliesje (een koffer waarin een kookshort zat met een leuk receptenboekje). Ik was dolgelukkig en ontdekte dat ik het super leuk vond om in de keuken te staan. Tijdens mijn volgende spreekbeurt deelde ik mijn ervaring met mijn klasgenootjes en legde ik met veel plezier uit hoe ze een lekker drankje konden maken.

Tijdens mijn tienerjaren worstelde ik met mijn zelfbeeld. Tijdens een vakantie werd ik aangesproken over mijn gewicht. Op jonge leeftijd komt zo'n opmerking best hard aan. Dit zorgde in mijn tienerjaren voor heel veel twijfels en onzekerheden. Ik worstelde met mijn voedingspatroon. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je goed te kunnen voelen in je vel en je zelfvertrouwen te kunnen verhogen. 

Corona was voor mij een zeer uitdagende periode. Hoewel ik meer tijd had, voelde ik dat ik steeds minder en minder energie had. Na een hele dag van thuis uit te werken, plofte ik 's avonds uitgeteld in de zetel. Ik was moe en futloos. Ik kon het niet opbrengen om nog te sporten. Na een tijdje stelde ik vast dat mijn kleedjes niet meer comfortabel zaten en mijn gewicht razend snel omhoog ging. Dit was het moment waarop ik besloot om mijn levensstijl te veranderen.

 

Voeding, beweging en een positieve mindset werden mijn focus. Ik startte met kleine veranderingen die haalbaar waren. 's Morgens startte ik met een kleine wandeling. Ik probeerde gerechtjes uit en stond met plezier in de keuken. Voor het slapen gaan, las ik 10 minuutjes. Omdat deze activiteiten niet aanvoelde als een verplichting en plezier steeds centraal stond, werden deze kleine veranderingen een groot succes. Mijn gezondheid ging erop vooruit en ik bereikte een levensstijl waar ik trots op was. Resultaat: ik voelde me fysiek, mentaal en emotioneel sterker. Ik gooide al mijn beperkende overtuigingen aan de kant en liet mijn gezondheid niet meer afhangen van feedback die ik kreeg van anderen of van het getal op de weegschaal. 

 

Na het volgen van verschillende opleidingen en na mijn persoonlijk traject dat ik zelf heb afgelegd, wil ik deze inzichten/ervaringen graag delen met andere om hun te inspireren en te motiveren om zelf hun eigen pad te bewandelen richting hun gewenste levensstijl. Van kinds af aan al een droom om andere te kunnen helpen en deze droom is werkelijkheid geworden! Mijn steentje bijdragen aan  jouw positieve groei en ontwikkeling, geeft me enorm veel energie en voldoening. Als voedingsdeskundige help ik je graag met het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en positieve mindset.