Hartcoherentie

 

Wat is harcoherentie?

Het hart geeft meer signalen naar het brein dan omgekeerd. Daarenboven kan men met een eenvoudige oefening het hartritme  in die mate beïnvloeden   dat het hart zich niet meer in een  vecht – vlucht reactie bevindt, maar in een veilige modus.  Op dat moment geeft het hart signalen naar onze hersenen dat alles veilig is en brengt het hart evenwicht in ons brein en zenuwstelsel! Hartcoherentie is deze bijzondere toestand waarin het hart zich in een veilige modus bevindt.

Voor wie is deze begeleiding?

✔ Individuele begeleiding voor volwassen

Wat mag je verwachten?

Hartcoherentie is gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. Indien men de oefening doet zoals voorgeschreven, dan zal het hart zich naar een veilige modus begeven met gunstig effect tot gevolg. Hartcoherentie is ook meetbaar met biofeedback apparatuur. Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld voor het meten van hartcoherentie en geeft je informatie over de toestand van je zenuwstelsel. 

Wat is belangrijk om te weten?

✔ Je kan 3 maal per dag 6 minuten oefenen of  2 maal 10 minuten. 

✔ Deze korte tijd geeft je een kwalitatieve herstelfase  met een 6 uur durend gunstig effect op lichaam en geest! 

Resultaat

✔ Meer focus en concentratie

✔ Meer veerkracht bij stress

Praktische informatie over het traject

De training wordt stelselmatig opgebouwd. Er wordt van jou verwacht actief deel te nemen aan de training. Deze deelname vraagt  weinig van je dagdagelijkse tijd maar wel aandacht en discipline voor de beoefening van hartcoherentie. Daarom is coaching zo belangrijk.   

Het traject bestaat minimum uit 4 sessies:

  • Sessie 1 (1,5 u)  Hoe werkt jouw zenuwstelsel? Wat doet stress met mij?  Wat is de invloed van ademhaling?   Hoe kan ik “onthaasten”?

     

  • Sessie 2 (1 u) Hoe kan ik mijzelf in balans brengen? Wat is hartcoherentie en de functie van het hart?  Hoe kan ik thuis zelfstandig meten of het zenuwstelsel in balans is?

     

  • Sessie 3 (1 u) Wat is de rol van hormonen en wat is de invloed van emoties?  Hoe kan ik een betere emotionele beheersing bekomen en veerkracht opbouwen?  

 

  • Sessie 4 (1 u)  Hartcoherentie in je dagdagelijkse leven: tips en tricks bij acute en toekomstige stress, conflicten, faalangst,….  

Tussen elke sessie is er een tijd van ongeveer 2 weken.